друкувати


АМПУ створила нову філію для днопоглиблення в портах

21 лютого 2018, 12:26

Новий підрозділ підприємства Адміністрації морських портів України — Днопоглиблювальний флот — розпочав свою діяльність. Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Основною метою діяльності філії є централізоване навігаційне забезпечення на акваторіях морських портів і внутрішніх водних шляхах, віднесених до категорії судноплавних.

Зокрема, йдеться про забезпечення гарантованих габаритів, проведенні днопоглиблювальних робіт і забезпеченні безпеки судноплавства.

Створення днопоглиблювальної служби — це одне з пріоритетних завдань, які були поставлені АМПУ на 2018 р. У цьому році днопоглиблення буде проведено в акваторіях усіх портів від Маріуполя до Рені. Загальний обсяг робіт — 11 млн куб. м. На це у фінансовому плані передбачено понад 1,3 млрд грн, що становить третину від загальної суми капітальних інвестицій. Для успішного виконання днопоглиблювальних проектів за новою філією буде закріплено увесь необхідний функціонал, а також — днопоглиблювальний флот», — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він зазначив, що, крім днопоглиблення в портах, філія буде проводити відповідні роботи і на внутрішніх водних шляхах.