друкувати


Планується створення ще одного агрокластеру на Півдні України

21 лютого 2018, 10:11

Проект щодо створення агрокластеру «Фрумушика-Нова» планують реалізувати у найближчі 3 роки, зазначається, що пілотний проект буде впроваджено в Тарутинському районі на Одещині. Про це повідомила заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Як зазначають у ОДА, науковці підготували техніко-економічне обґрунтування проекту. На думку експертів, ініціатива є унікальним прикладом співпраці органів влади, бізнесу та науки, що є запорукою успішної кластерної моделі.

Планується, що на території агрокластеру буде реалізовано цілу низку важливих заходів. Зокрема, передбачено створення науково-дослідного центру. До його складу увійдуть представники провідних вищих навчальних закладів Одеси. Окремо, розвиватимуть нові види промислової та сільськогосподарської діяльності. Наприклад, через зміну клімату виникла можливість вирощувати лаванду. На місці організують її переробку, а в період цвітіння — екскурсії на лавандові поля.

Окрему увагу приділятимуть розвитку міжнародного співробітництва — зокрема, йдеться про співпрацю з італійськими та німецькими підприємствами, а також з Академією наук Молдови. Очікується, що розвиток агрокластеру сприятиме збільшенню інвестицій та формуванню сучасної структури економіки Одеської області.