друкувати


Мінфін почав готувати Бюджетну декларацію

20 лютого 2018, 12:59

Міністерство фінансів почало процес підготовки проекту Бюджетної декларації на 2019—2021 роки. Про це повідомляє Капитал.

«Проект документа буде формуватися на 3-річну перспективу», — повідомили у відомстві.

В його основі буде проект Основних напрямів бюджетної політики на 2017—2020 роки, які в минулому році були підготовлені Мінфіном.

Як відомо, держбюджет на 2018 рік Мінфін уже розробляв на основі середньострокової бюджетної резолюції. Це був пілотний проект, для впровадження якого були внесені зміни до Бюджетного кодексу.

Введення середньострокового бюджетного планування — це один із пріоритетів роботи уряду й Мінфіну. Це системна зміна бюджетної політики, яка забезпечує стратегічний підхід до визначення пріоритетних заходів та ефективний розподіл ресурсів», — заявили в Мінфіні.

Зараз, у рамках підготовки Бюджетної декларації на 2019—2021 роки, Мінфін уже направив лист головним розпорядникам бюджетних коштів із метою: отримання від них пропозицій до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2019—2021 роки; отримання інформації про зміни, які відбулися в системі головних розпорядників бюджетних коштів.