друкувати


Бізнес-середовище в Україні покращується

17 лютого 2018, 09:23

Українське бізнес-середовище покращується, але сам інвестиційний клімат потрібно поліпшувати ще. Таку думку висловила голова представництва Міжнародної фінансової корпорації IFC в Україні Олена Волошина в інтерв’ю AgroPolit.com «IFC запускає новий проект щодо підтримки молочного сектору».

Нагадаємо, що в Україні створять інвестфонд для фінансування «зелених» проектів.

За словами Волошиної, бізнес-середовище покращується особливо для клієнтів, які звикли жити за правилами, «грають по-білому» та не займаються «оптимізацією оподаткування». 

«Але ми всі чекаємо рішучіших реформ. Інвест-клімат в Україні потрібно покращувати. Із насущного: потрібно надіслати іноземним інвесторам кілька сигналів із хорошими історіями. Таких, як останній приклад — Український будинок у Давосі», — зазначила вона.

Голова представництва IFC в Україні додала, що наразі потрібно перезапустити програму фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Це також сигнал для інвесторів, адже поки програму призупинено, інвестори сюди не прийдуть. Було б непогано надіслати грамотний приватизаційний кейс. Організувати конкурс, на якому б, в ідеалі, переміг стратегічний інвестор», — розповіла Олена Волошина.