друкувати


Волонтери на велосипедах замінять «швидку допомогу»

13 лютого 2018, 16:17

Волонтерська організація з Ізраїлю United Hatzalah збирається організувати в нашій країні альтернативу «швидкої допомоги» — службу безкоштовної екстреної допомоги. Ще одну «приголомшливу» новину було озвучено. Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ Уляна Супрун, яка виконує обов'язки голови МОЗ, передає replyua.net.

Нагадаємо, парламент прийняв у другому читанні проект закону №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості»

«Кожен із них, отримавши інформацію про те, що швидка не може потрапити до пацієнта, виїжджає на скутері, велосипеді, біжить самостійно, щоб до приїзду бригади екстрено допомогти постраждалим», — каже вона.

Супрун підкреслила, що ці люди будуть надавати тільки безкоштовну допомогу, і їх можна буде викликати цілодобово.

Самі волонтери заявили, що візьмуть під контроль одну з областей України і саме там буде створена точно така ж служба допомоги, як і в Ізраїлі. Місцеві громадські організації та МОЗ України підключаться до цього проекту. Нагадаємо, що раніше Супрун заявила про те, що в Україні будуть розділені такі поняття, як екстрена та невідкладна медична допомога.