друкувати


«Укрзалізниця» пропонує вантажоперевізникам нові договори

14 лютого 2018, 17:22

ПАТ «Укрзалізниця» продовжує роботу щодо укладання нових договорів із вантажовласниками та експедиторами з надання послуг перевезення вантажів у вагонах ВАТ «Укрзалізниця» та інших власників. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» будуватиме колію в порти.

Нові договори діятимуть у зв'язку з введенням дерегуляції вагонної складової тарифу та введенням у дію нового порядку визначення плати за використання власних вагонів «Укрзалізниці».

Станом на 12 лютого клієнти вже уклали 1400 нових договорів, з них 1351 — в електронному вигляді. Минулого тижня залізничники провели зустрічі з клієнтами в Києві, а на поточному тижні плануються в Харкові та Одесі. Залізничники пропонують клієнтам підписання договорів в електронному вигляді для прискорення реєстрації нового договору в автоматизованих системах.

Раніше повідомлялося, що з 19 лютого 2018 року встановлюється дерегуляція вагонної складової та «Укрзалізниця» буде мати право, як і інші власники рухомого складу, формувати плату за користування власними вагонами за ринковими умовами.

У клієнтів є можливість підписати електронний договір шляхом накладення свого електронного цифрового підпису (ЕЦП). Працює це таким чином: на замовлення клієнта АС «Клієнт-УЗ» формує в автоматизованому режимі електронний договір в PDF форматі (без можливості внесення коригувань) з наданням нового номера договору та коду платника. Дані про клієнта вносяться з чинного договору, який зареєстрований в Єдиній електронній картотеці клієнта. Після того, як клієнт підпише запропонований електронний договір власним ЕЦП, він автоматично зареєструється в Єдиній електронній картотеці клієнта», — пояснюють у компанії.

Сам електронний договір буде пересланий на зберігання в архів електронних документів. Клієнт має можливість роздрукувати електронний договір для підписання в паперовому вигляді та надіслати його разом із довіреністю підписанта до філії «ЦТЛ» або регіональної філії для підписання з боку ПАТ «Укрзалізниця».