друкувати


У Криму ліквідують неприбуткові сільгосппідприємства — Григоренко

5 квітня 2016, 09:14

Сільське господарство яке не прибуткове і підконтрольне Кремлю, у Криму будуть ліквідовувати. Про це повідомив міністр сільського господарства Криму Андрій Григоренко .

В ході обговорення голова Комітету з майнових та земельних відносин Євгена Добриня торкнулася теми рентабельності і ефективності роботи державних унітарних підприємств, що знаходяться у віданні Міністерства сільського господарства.

Оцінюючи діяльність цих підприємств, Андрій Григоренко повідомив, що підприємства, від діяльності яких в кримський бюджет надходить стійкий прибуток, будуть підтримувати.

Решта, за його словами, ліквідують, а їх майно «буде передано Міністерству майнових і земельних відносин та Міністерству економічного розвитку, щоб використовувати ці активи як майданчика для потенційних інвесторів».

Раніше на цьому засіданні глава парламентського комітету з питань міжнаціональних відносин Едіп Гафаров зазначив, що на сьогоднішній день в Криму налічується близько 360 тисяч гектарів поливних земель, а обробляється тільки 13 тисяч.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».