друкувати


Ініційовано створення аграрного міжфракційного об’єднання в уряді

7 лютого 2018, 18:19

Сьогодні потрібне міжфракційне аграрне об’єднання, яке стояло б на захисті аграрного сектору та його інтересів. Про це заявив народний депутат від фракції «Самопоміч» Іван Мірошніченко під час другого Аграрного Віче в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що минулого року відбулося перше аграрне Віче, присвячене поверненню відшкодування експортного ПДВ на сою, соняшник і ріпак.

За словами Мірошніченко, днями депутати зроблять звернення на ім’я голови Верховної Ради  України про включення законопроекту №7403-2 на розгляд. Даний законопроект покликаний повернути експортне ПДВ.

«За нагоди хочу ініціювати створення міжфракційного аграрного об'єднання, яке стояло б на захисті інтересів аграріїв. Ми проводили низку зустрічей з різними організаціями. Там немає єдиної думки, але більшість компаній вважають цю норму дискримінаційною. На їхню думку, вона більше зашкодить,а ніж посприяє галузі. Такої думки дотримуються навіть ті компанії, які займаються переробкою олійних», — підсумував Іван Мірошніченко.

Нагадаємо, що, відповідно до прийнятої правки, тимчасово звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з вивезення за межі митної території України в режимі експорту: