друкувати


ГМ-корми будуть маркуватися за новими вимогами

6 лютого 2018, 11:45

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про безпеку та гігієну кормів», в якому містяться вимоги до маркування ГМ-кормів і ГМО. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в представництві ЄС пояснили, що насправді означає впровадження нових стандартів молока.

Закон також визначає вимоги до упаковки, транспортування та обігу кормів та кормових добавок. Нові вимоги набудуть чинності 19 січня 2020 року.

Відповідно до статті 31 згаданого Закону ГМ-корми та ГМО GE, які входять до складу кормів, підлягають обов'язковому маркуванню наступним чином:

На етикетках повинна бути зазначена назва корму з припискою «генетично модифіковані» або «вироблені з генетично модифікованих організмів», а також назву (назви) організму(ів) ГМ, який або які входять до складу кормів. Етикетки повинні розташовуватися на обгортці для запакованих кормів, а також вказуватися в супровідних документах, необхідних для нерозфасованих (не упакованих) кормів, які відправляються до кінцевого споживача.

На етикетках також повинна міститися наступна інформація:

Зазначені вимоги до маркування не застосовувані до корму, який містить менше 0,9% ГМО-матеріалу від загального обсягу, за умови, що наявність ГМО є технічно неминучим, а виробники кормів забезпечують доказ того, що вони вжили всіх необхідних заходів для вилучення ГМО вмісту з кормів.