друкувати


АМКУ дозволив Dragon Capital взяти під контроль «Чумак»

6 лютого 2018, 10:37

Інвестиційній компанії Dragon Capital дозволили отримати контроль над ПрАТ «Чумак» (Каховка Херсонської обл.). Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, що половину ринку курячого м'яса в Україні тримають кілька компаній.

«Надано дозвіл ТОВ «Компанія «Чумак» (м. Київ) на придбання у власність акцій ПрАТ «Чумак» (м. Каховка, Херсонська обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться у повідомленні АМКУ.

Довідково: За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Компанія «Чумак» є компанія Dragon Capital (ТОВ «Драгон Капітал Інвестментс»).

ПрАТ «Чумак», один із найбільших виробників продуктів харчування в Україні, засновано в 1996 році шведськими бізнесменами Карлом Стуреном, Йоханом Боденом і засновником компанії «Тетра Пак» Хансом Раузінгом. Компанія виробляє кетчуп, майонез, соуси, консервовані овочі, томатну пасту, макарони, сік, соняшникову олію під однойменною торговою маркою. ПрАТ «Чумак» завершило 2016 рік і чистим збитком 167,6 млн грн, що удвічі менше від збитку в 2015 році (336,6 млн грн).