друкувати


Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію боргу перед Deutsche Bank та Sberbank — Бахматюк

4 квітня 2016, 16:53

Найбільший в Євразії агрохолдинг Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію на 10 років залишку заборгованості за синдикованим кредитом Deutsche Bank та Sberbank на суму понад $200 млн. Про це повідомив голова ради директорів та основний акціонер холдингу (95% акцій) Олег Бахматюк, прес-служба компанії.

Домовленість також включає пільгову відсоткову ставку у розмірі 2, 5 відсотки річних до червня 2018 року та відтермінування виплати тіла кредиту.

Кошти у сумі $600 млн. було залучено у 2011 році строком на 5 років під ставку Libor+9(10)% і були спрямовані на розширення елеваторних потужностей, закупівлю техніки, розширення земельного банку. Станом на 2011 рік позика була найбільшою, яку будь-коли отримувала українська приватна компанія від іноземних кредиторів.

«Цю домовленість було досягнуто Ukrlandfarming в складних умовах економічної невизначеності. Девальвація гривні, втрата активів на окупованих територіях Криму та Донбасу, а також закриття ринків Сирії та Іраку через військові дії суттєво погіршили фінансові та виробничі показники нашого бізнесу. Проте нам вдалось запевнити кредиторів, що навіть за цих та з огляду на позитивні очікування подальшого розвитку аграрного сектора в світі нам вдасться виконати всі взяті на себе зобов’язання у повному обсязі», — відзначив голова.

За його словами, компанія досягла повного порозуміння з кредиторами та представила консервативний план фінансового оздоровлення і відновлення темпів стійкого зростання.

«В нинішніх умовах для нас головним є збереження наявних виробничих можливостей, робочих місць і кадрового потенціалу. Фактори, які призвели до необхідності реструктуризації кредитів, є тимчасовою складовою. І це розуміємо і ми, і наші партнери», — додав Бахматюк.