друкувати


Юрій Косюк: для агрокомпаній сьогодні найнезрозуміліша державна політика за останні 15 років

5 лютого 2018, 12:07

Цьогорічна аграрна політика — одна з найнезрозуміліших для агросектору за останні 15 років. Таку думку висловив власник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк в  інтерв’ю  «РБК-Україна».

Нагадаємо, що наразі керівництво Міністерством аграрної політики та продовольства здійснює перший заступник міністра Максим Мартинюк, після того як Тарас Кутовий минулого року написав заяву про відставку.

Думаю, що ми зараз перебуваємо у найнезрозумілішій ситуації за останні, мабуть, 15 років державної політики щодо аграрних компаній», — так оцінив він ситуацію з розробкою урядом розподілу механізму бюджетних дотацій.

За словами Косюка, ще «ніхто не бачив і не бачить філософію розподілу цих грошей, а це найголовніше». «Ми б'ємося з Міністерством економіки, щоб вони підготували якісь зрозумілі правила гри. Поки що правил гри ніхто не видав, і я не впевнений, чи вони взагалі в них є», — каже він.

Нагадаємо, що днями в ЗМІ оприлюднили порядок дотацій, за яким птахівники отримають, як і минулого року, найбільше бюджетних дотацій. Коментуючи питання журналістів про те, що саме МХП отримав минулого року найбільше дотацій з бюджету, власник компанії нагадав, що все було законно за передбаченим механізмом (діє принцип — що більше заплатив у бюджет, то більше повернули) і агрохолдинг отримав «рівно стільки, скільки заплатив — близько мільярда».