друкувати


В Україні незаконно вирубали лісів на 85 млн грн — Держлісагентство

4 квітня 2016, 14:56

Обсяг незаконних рубок у 2015 році становив понад 24 тис. кубометрів. Про це повідомила перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

"Обсяг незаконних рубок у 2015 році становив понад 24 тис. кубометрів, 34% із них — у Донецькій і Луганській областях. Незаконні вирубування завдали нам понад 85 млн грн збитків, відшкодовано — 4,6 млн грн", — заявила вона.

Юшкевич наголосила, що у 2016 році планується здійснити висадку лісу на 32 тис. га, з яких уже висаджено 30 тис. га.

"Цього року у нас стоїть завдання - запровадити єдину систему обліку деревини. Ми плануємо, що вона почне працювати з 1 липня. Вона унеможливить фальсифікацію документів із метою незаконного вивезення лісу", — підкреслила перший заступник голови Держлісагентства.

Крім того, Держлісагентство хоче запровадити єдину форму товарно-транспортної накладної, яка буде пов'язана з єдиною системою обліку деревини, бухгалтерською системою 1С та сертифікатом походження лісоматеріалів. Такі заходи дадуть змогу знизити тіньовий обіг деревини в Україні.

Додамо, раніше співробітники СБУ блокували незаконну вирубку лісу заповідника "Лісова перлина", який знаходиться на Луганщині в районі проведення Антитерористичної операції.