друкувати


В Одесі пройшло обговорення щодо дерегуляції в морських портах — Рутицька

26 січня 2016, 08:11

Дерегуляцію в морських портах та переваги відкриття «Єдиного вікна» обговорили в Одесі під час конференції «Створюємо відкритий митний простір». Про це повідомила заступник міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

В рамках заходу відбулась розширена нарада за головуванням міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського за участю представників Мінагрополітики, представників зернових терміналів Одеського, Іллічівського та Южного портів й інших компаній-учасників зернового ринку. Мова йшла про дерегуляційні процеси та наявні проблемні питання, пов’язані з експортом зернових.

Аграрна галузь демонструє одні з кращих показників по дерегуляції",- зазначила Рутицька.
Під час наради сторони обговорили питання транспортної логістики та проблематику видачі сертифікату EUR.1. Щодо проблеми видачі сертифікату європейського зразка учасники ринку відзначили оперативне реагування Мінгарополітики на звернення щодо проблем при оформленні в митних органах сертифікату EUR.1. зараз за інформацією учасників ринку — проблема вирішується.


Заступник міністра наголосила на економічному ефекті від вжитих дерегуляційних процесів у сфері транспортної логістики.

За оцінками бізнесу — завдяки вжитим заходам період логістичного переміщення сільськогосподароської продукції від виробника до борту судна скоротився на один тиждень. Ми і надалі будемо впроваджувати політику зняття регуляційного пресу з аграрного сектору. Адже реальний розвиток може демонструвати лише вільний бізнес в умовах вільної конкуренції», — розповіла заступник міністра.