друкувати


«Нібулон» почав виготовляти брикети для опалення з відходів

2 лютого 2018, 11:15

Аграрна компанія «Нібулон» запустила переробку відходів з олійних культур одразу на кількох своїх підприємствах. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що «Нібулон» планує будівництво ще одного перевантажувального терміналу.

У виробництві брикетів використовують відходи третьої категорії з очистки олійних культур. Першу лінію брикетування запустили торік на Колосівському елеваторі. З відходів віджимають олії та обробляють їх у сушарці. Вона, до речі, теж працює на біопаливі власного виробництва, кажуть на підприємстві. 

Відтак низка підприємств, котрі входять до агрохолдингу, відмовилися від закупівлі дизельного палива та природного газу. На брикетах із відходів уже працюють Новоодеська, Прибужанівська, Баштанська та Кам’янець-Подільська філії «Нібулону».

До слова, уся діяльність підприємства з виготовлення брикетів є ліцензованою. Нині аграрії переробили вже сорок тонн альтернативного опалення у вигляді брикетів та майже півтонни рослинної технічної олії. Завдяки такій діяльності зекономили біля півмільйона гривень. На ці гроші раніше купували дизельне паливо.

Згодом аналогічну лінію для брикетування відходів запустять на Вінниччині.