друкувати


В Україні створять інвестфонд для фінансування «зелених» проектів — заява

31 січня 2018, 19:21

За підтримки МЗС Фінляндії та Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) в Україні створять цільовий фонд із фінансування підготовки «зелених» проектів. Про це повідомив голова Державного агентства з питань енергоефективності Сергій Савчук на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що біопаливо дозволило замістити 3,5 млрд м³ газу в Україні. Загалом же український агросектор може виробляти близько 20 млрд кубометрів біогазу на рік за рахунок розвитку альтернатвиної енергетики.

«Ми вже тісно співпрацюємо у відновлюваній енергетиці з такими країнами світу, як Німеччина, Данія, Фінляндія. Разом із МЗС Фінляндії створюємо цільовий фонд із фінансування підготовки «зелених» проектів в Україні. Обсяг фонду становитиме 6 млн євро», — написав він.

Голова агентства Савчук додав, що у 2017 році інвестиції у відновлювану енергетику у всьому світі сягнули $333,5 млрд. Майже половину з них — $160,8 млрд, спрямовано на проекти сонячної енергетики. Другою за обсягом залучених інвестицій стала вітроенергетика — $107,2 млрд.

Статистичні дані доводять непохитний світовий тренд — широкомасштабний розвиток «чистої» енергетики заради вирішення питань енергозабезпечення громад, досягнення енергонезалежності, а також зменшення шкідливих викидів та збереження навколишнього середовища. Україна також слідує цій тенденції, створюючи сприятливі умови для залучення «зелених» інвестицій та роботи бізнесу у цій сфері», — підсумував Савчук.