друкувати


Кабмін звільнив Романа Насірова

31 січня 2018, 16:23

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення усунутого від своїх обов'язків голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає «Економічна правда».

Нагадаємо, що оприлюднено ТОП-100 найбільших платників податків в Україні.

«Ми направили в Держкомісію подання про звільнення Насірова. Держкомісія дала свій висновок. Сьогодні ухвалюємо це рішення», — сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як відомо, в ніч на 3 березня 2017 року детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України — «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки».

6 березня 2017 року Кабінет Міністрів оприлюднив розпорядження про відсторонення Насірова.

У ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. 13 березня Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити Насірова під вартою. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

За даними САП, Насіров у 2015—2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Тим самим дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

У березні 2017 року депутат БПП Мустафа Найєм оприлюднив довідку, яка свідчить про те, що у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова є громадянство Великобританії.