друкувати


«Укрзалізниця» даватиме знижку на маршрутні доставки

1 лютого 2018, 08:14

ПАТ «Укрзалізниця» планує встановити ціну на маршрутну відправку вантажів на 10% нижче від вагонної. Про це повідомив в.о. голови правління «Укралізниці» Євген Кравцов, передає «УкрАгроКонсалт».

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» будуватиме колію в порти.

Ціна на маршрутну відправку вводиться для того, щоб стимулювати вантажовідправників переходити до маршрутних відправок.

«У зв'язку із застосуванням нового підходу до ціноутворення на вагон буде різниця у вартості вагонних і маршрутних відправок. Маршрутна відправка — це відправка сформованим складом із 50—55 вагонів. Вагонні — формування від різних вантажовідправників маршрутів і відправка у відповідних напрямках. Для нас значно вигідніше працювати з маршрутними відправками. Тому ми будемо стимулювати всіх вантажовідправників переходити до маршрутних відправок», — розповів Кравцов.

Також він зазначив, що з 19 лютого з клієнта буде стягуватися вартість тільки за нормативний пробіг вагона.

Довідково: раніше ПАТ «Укрзалізниця» затвердив процедуру визначення плати за використання власних вагонів компанії, яка почне діяти з 19 лютого 2018 року. За підрахунками компанії плата за користування напіввагоном «Укрзалізниці» складе 542 грн на добу (без ПДВ), зерновозом — 655 грн на добу (без ПДВ), критим вагоном — 570 грн на добу (без ПДВ).