друкувати


Аграріям створили ще одну лобістську площадку — «Союз українського селянства»

1 лютого 2018, 07:36

В Україні створили громадську спілку фермерів та їхніх кооперативів «Союз українського селянства». Її засновниками виступили «Асоціація фермерів та приватних землевласників України» (АФЗУ) та «Союз сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів».

Як розповів президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич, мета новоствореної спілки — «поступове зміцнення людського та природного капіталу села, основою якого мають стати фермерські господарства та їхня кооперація». «Це альтернатива нинішньому соціально-економічному устрою держави, що полягає у поступовій заміні монополій на кооперації, а агрохолдингів — на розвиток сімейного фермерства», — підкреслив він.

Організація фокусуватиметься на реалізації «Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018—2020 роки». За словами  Томича, членами Спілки розроблено програму зі створення в Україні протягом 3 років 250 тис. фермерських господарств, знизити у перспективі ціну на сільгосппродукцію на 20—30% і забезпечити роботою понад мільйон українців. Зараз в Україні — 33,4 тис. фермерських господарств.

Очолив новостворену організацію Іван Заєць. За його словами, новостворена спілка — аж ніяк не політичний, а виключно соціальний проект, мета якого — захистити українське селянство та розвивати агросектор.