друкувати


Понад 25 тис. га землі повернуто до державної власності

31 січня 2018, 09:32

Понад 25 тис. га землі повернуто до державної та комунальної власності. Про це  повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко в рамках прес-конференції на тему «Результати роботи команди Мін'юсту в 2017 році», передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що раніше було оприлюднено результати роботи Мін'юсту за 2017 рік.

За її словами, в минулому році було стягнуто понад 2 млрд на користь державного бюджету в рамках виконання судового рішення.

«Повернуто до державної та комунальної власності 638 земельних ділянок, що складає загальною площею понад 25 тисяч га землі», — зазначила Глущенко.

У рамках конференції також було зазначено, що аграрні антирейдерські штаби розглянули 491 звернення громадян із загальних питань та 136 звернень щодо питань з ознаками рейдерства. Найголовніше — проти агрорейдерів порушено 17 кримінальних справ. Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Ми бачили подвійні реєстрації договорів оренди земельних ділянок, самовільне захоплення. Мені приємно повідомити, що в листопаді вже було забезпечено автоматичний обмін між нашим Реєстром речових прав та системою Держгеокадастру, який зробив неможлививим подвійну реєстрацію земельної ділянки», — підсумувала Олена Сукманова.