друкувати


Вже скоро в Україні з’явиться експортно-кредитне агентство

30 січня 2018, 12:24

Запуск експортно-кредитного агентства в Україні — один із пріоритетів уряду та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Про це повідомила торговий представник України — заступник голови Мінекономрозвитку Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Україна стала другим експортером вершкового масла до ЄС.

За словами Микольської, вся процедура йде за планом.

«Вчора провели робочу зустріч під головуванням Степан Кубів за участю народних депутатів, представників Мінфіну, Мін’юсту, НБУ, АТ «Укрексімбанк», Національного комітету з промислового розвитку та Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні», — зазначила торговий представник.

І додала, що було обговорено наступні кроки щодо створення ЕКА, його фінансування, що має відповідати Меморандуму про економічну і фінансову політику з МВФ, а також законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства».

Мінекономрозвитку вже закладено фундамент майбутньої установи:

Наразі в бюджеті є 200 млн грн із необхідних 346 млн грн на створення установи. Але ми починаємо запуск із цим ресурсом, бо це життєво необхідно, й сподіваємося, що під час перегляду бюджету розмір суми буде збільшено», — підсумувала Наталія Микольська.