друкувати


Які українські товари цікавлять Сінгапур та Малайзію

30 січня 2018, 17:22

На цьому тижні завершується торгова місія українських виробників продуктів харчування, які за підтримки ФАО та ЄБРР вирушили до Південно-Східної Азії. Першими результатами ділиться економіст ФАО та лідер місії Андрій Ярмак.

Нагадаємо, що експорт українських продуктів харчування зріс на 22%.

У Сінгапурі та Малайзії проведено зустрічі з понад 200 імпортерами і представниками роздрібних мереж супермаркетів. Зустрічі вийшли настільки цікавими, що інформація з'явилася навіть у місцевих ЗМІ.

«В результаті, після від'їзду з цих країн, ми продовжуємо отримувати запити на зразки продукції», — розповідає Ярмак.

За його словами, найбільший інтерес викликало українське яблуко, щодо якого є найбільша кількість запитів.

Є запити на поставку товарних партій меду, цибулі, органічної продукції і навіть часнику, попри засилля китайської продукції», — наголосив економіст.

За його інформацією, великий інтерес викликали свіжі ягоди з України. Однак сезон у нас почнеться ще не скоро, тому конкретика буде пізніше. Однак, сумнівів у перспективності постачання немає жодних. До заморожених ягід інтерес є, переважно в Сінгапурі.

Дуже цікавими виявилися перспективи ринку Малайзії. Я думаю, що саме тут буде відзначатися найбільше зростання ринку в найближчі 10 років. Вже зараз у всіх магазинах є свіжа ягода виробництва Чилі, і дуже багато преміальних яблук зі США. А також, яблук не найвищої якості, але за дуже високою ціною. Найнижча ціна тут — 3 долари за кілограм яблука поганої якості, яке в Україні, в основному, продається на переробку», — підсумував Андрій Ярмак.