друкувати


Виробників м’яса птиці запідозрили у змові

26 січня 2018, 08:22

Антимонопольний комітет України допускає цінову змову у діях виробників м'яса птиці. Про це заявила перший заступник голови АМКУ — державний уповноважений Марія Нижник, передають Українські новини.

Нагадаємо, що Віталій Хомутиннік розповів про придбання акцій «Кернел».

В АМКУ зазначили, що дослідження ринку триває — регулятор аналізує отриману інформацію та стан конкуренції на ринку.

АМКУ запросив інформацію про подорожчання курятини в 2017 році у 9 найбільших торгових роздрібних мереж та найбільших виробників — компаній «Агро-Овен», «Комплекс Агромарс» та «Миронівський хлібопродукт», її було надано, але окрему інформацію ще необхідно уточнити й перевірити.

За попередніми результатами дослідження ринку курячого м'яса, АМКУ на сьогодні розглядає 2 можливих порушення законодавства про захист економічної конкуренції: перше — це зловживання монопольним домінуючим становищем одним із виробників, друге — антиконкурентні узгоджені дії виробників у частині узгодження цінової політики», — сказано в повідомленні.

Після уточнення запитуваної інформації від окремих учасників ринку, зокрема «Миронівського хлібопродукту», регулятор зробить висновки про наявність чи відсутність ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.