друкувати


Україна співпрацюватиме з ЄС у рибній галузі

25 січня 2018, 18:31

Міністерство аграрної політики та продовольства України та керівники аграрних відомств різних країн обговорили поглиблення співпраці у тваринницькій, рибній та лісовій галузях. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що раніше стало відомо кому Україна продає молюски та жаб’ячі лапки.

Днями в Берліні проходив Глобальний Форум з продовольства і сільського господарства. На ньому керівництво Мінагрополітики зустрічалось з керівниками аграрних відомств різних країн.

«Одним із важливих питань для України є розвиток фермерства та кооперації. Ми готові використовувати успішний міжнародний досвід. Ми прагнемо стимулювати наших аграріїв до створення кооперативів, навчити їх ефективним бізнес-моделям, що зможе значно підвищити рентабельність їхньої діяльності та галузі в цілому», ‒ прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Підсумком зустрічі з Міністром землеробства Латвійської Республіки паном Янісом Дуклавсом стало підписання Програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в галузі агропромислового комплексу на 2018-2019 рр.

Ця Програма охоплює важливі напрями співпраці у галузях ветеринарії та фітосанітарії, рибного та лісового господарства, науково-дослідного співробітництва, сільського розвитку та зеленого туризму, а також регіональне співробітництво», ‒ пояснив Мартинюк.

З Міністром у справах сільського життя Естонії паном Тармо Таммом були обговорені питання в контексті реформування системи управління рибного господарства України та належного впровадження в Україні електронної системи управління.

Крім того, під час зустрічі естонська сторона запропонувала консультативну підтримку щодо розвитку галузі тваринництва та вирішення проблеми АЧС, малого фермерства, а також розбудови цифрової економіки.

За результатами зустрічі домовлено найближчим часом опрацювати та підготувати до підписання міжвідомчий План дій щодо зміцнення співробітництва на період 2018 – 2023 роки, проект якого передала естонська сторона.

Ми і надалі будемо поглиблювати наш діалог не лише у консультативно-експертному полі, а й з метою збільшення показників двосторонньої торгівлі сільськогосподарськими та харчовими товарами», ‒ зазначив Максим Мартинюк.