друкувати


Юрій Косюк: енергозатрати на виробництво 1 кг курятини скоротились наполовину

24 січня 2018, 14:01

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) за останні 10 років зменшив енергозатрати на виробництво 1 кг курятини на 50%. Про це розповів голова МХП Юрій Косюк під час дискусійної панелі «Як технології та інновації змінюють український агробізнес» в рамках 48-го щорічного Всесвітнього економічного форуму в м.Давос.

Нагадаємо, що вчора засновник Agrohub Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору.

«Ми знизили споживання газу на 30%. Також знизилося споживання кормів на 1 кг курятини на 20%. Бізнес ефективніший, якщо використовуються передові технології. Якщо споживання тих же енергоносіїв на виробництво 1 кг необхідної продукції нижче…Ефективність виробництва покаже хто правий, а хто ні при виборі технології. У великих компаній більш високий потенціал. У нас є IT фахівці, тому що ми готові платити їм більше і забезпечуємо їх необхідним для розвитку», — розповів він.

Нещодавно компанія отримала кредит в 25 млн євро від ЄБРР на будівництво найбільшого біогазового заводу у світі, потужністю 20 МВт. Загалом же за 5—6 років компаня наростить потужності з виробництва «зеленої» енергії до 55,5 МВт.

Нарощувати обсяги альтернативної енергії компанії допоможе запуск Вінницького птахокомплексу. За оцінками Юрія Косюка, Україна може виробляти «зелену» енергію, еквівалентну 20 млрд кубометрів газу.