друкувати


Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору

23 січня 2018, 19:09

Agrohub провів у м. Давос (Швейцарія) для міжнародних інвесторів дискусійну панель, присвячену ІТ-технологіям в агросекторі. Захід відбувається у рамках 48-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Тема зустрічі — «Як технології та інновації змінюють український агробізнес». Мета заходу: залучити світових гравців до України в АПК та вивести нашу країну в пул світових інноваторів.

Нагадаємо, що нещодавно Agrohub, спільно з Radar Tech і агрохолдингом МХП запустили програму розвитку стартапів Agrohub MHP Accelerator. Проект фокусується на технологічних рішеннях, які можуть застосовуватися в роботі агрохолдингу. 

Презентуючи проект для інвесторів у Давосі, засновник Agrohub Юлія Порошенко наголосила, що напрямок IT-інновацій та технологій в АПК вибрано невипадково. За її словами, перші ІТ-технології  прийшли в АПК, коли у агросекторі були фантастичні природні умови. Однак наразі вони змінюються загалом у світі й поступово поширення набуває симбіоз ІТ-технологій та АПК. Яскравий приклад цьому — Голландія. 

Юлія Порошенко нагадала, що агросектор України демонструє хороші результати, зокрема, наша країна — №1 експортер насіння соняшнику в світі. Є багато  й інших досягнень. На  її думку, ці можливості значно розширяться для сектору з допомогою застосування ІТ-інновацій і технологій.

Інновації можуть творити дива. Можете уявити, що станеться, коли будуть ІТ-інновації та нові технології в АПК?... Agrohub — це  міст між інноваціями й АПК. Agrohub — це міст між Україною та інвестиційним світом… Разом із Radar Tech і МХП-акселератором ми шукаємо, розвиваємо та інтегруємо цікаві інноваційні проекти в АПК. Тому, якщо ви інвестор і в пошуках цікавих, перспективних бізнес-ідей та проектів — долучайтеся до нас», — закликала вона присутніх.

Власник МХП Юрій Косюк так прокоментував ціль його компанії у підтримці ІТ-стартапів у АПК та запуск проекту MHP-Accelerator. 

Я це роблю, бо люблю мою країну й нове покоління людей, яке її підіймає своїм ентузіазмом та власними силами… Я розвиваю свій бізнес із допомогою молодих та активних людей, котрі розвивають компанію та сектор загалом», — підсумував він.

Серед питань до обговорення були наступні: як Agrohub успішно змінює глобальні тенденції в сільському господарстві та на харчовому ринку України та інших держав; які можливості й ризики для світових інвесторів і новаторів в Україні сьогодні; чи відкриті українські агрохолдинги для нових технологій; хто входить у нову екосистему українських сільськогосподарських інвестицій; яким чином цінності інноваційної економіки втілюються у сільськогосподарській практиці в 2017—2018 роках.