друкувати


Україна має потенціал для збільшення виробництва органічної продукції

23 січня 2018, 10:34

Україна має потенціал для збільшення обсягу виробництва органічної продукції та її експорту до країн ЄС. Таку думку висловив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що названо головного виробника органічної продукції серед країн Європи.

«Якщо говорити в цілому про потенціал у двосторонній торгівлі, то я бачу найбільші можливості у галузі органічної продукції. З одного боку, попит на цю категорію стабільно зростає — як відповідь на актуальні тренди на споживчому ринку, з іншого — Україна має можливість для збільшення обсягів виробництва органічної продукції, і відповідно, для нарощування експорту», — підкреслив Максим Мартинюк.

За його словами, для стабільного розвитку цієї галузі необхідне ухвалення відповідного закону, який встановив би чіткі вимоги до сертифікації органічного виробництва.

Ми очікуємо, що Верховна Рада найближчим часом прийме цей закон, і після затвердження всіх підзаконних актів  наше законодавство буде гармонізоване із європейським в частині регулювання виробництва органіки», — додав Максим Мартинюк.