друкувати


Близько 1,2 мільйона осіб вважаються незахищеними в плані продовольчої безпеки

23 січня 2018, 09:26

Близько 1,2 мільйона осіб вважаються незахищеними плані продовольчої безпеки в районах, що постраждали від конфліктів. Такі дані наведені в добірці матеріалів від проектів ФАО/ЄБРР.

Нагадаємо, що «Нібулон» працюватиме над покращенням продовольчої безпеки.

За даними ФАО, у районах, що постраждали від конфліктів, загальне виробництво зернових є близьким до середнього.

«Проте безробіття, зниження доходів та високі темпи інфляції в областях на сході України, що постраждали від конфлікту, суттєво обмежують доступ до їжі для приблизно 1,2 мільйона чоловік», — йдеться у добірці.

Також відзначається, що старі люди, що живуть самі та домогосподарства на чолі з жінками є особливо вразливими в холодні зимові місяці.

Довідково: ФАО (ООН) має цілу низку інструментів моніторингу продовольчої безпеки та глобальних ринків продуктів харчування, що об’єднані  в єдину систему GIEWS.

Глобальна система інформування та раннього попередження (GIEWS) від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН на постійній основі відслідковує попит і пропозицію продовольства та інші ключові показники, необхідні для оцінки загальної продовольчої безпеки у всіх країнах світу. В рамках GIEWS на регулярній основі надаються аналітичні й тематичні доповіді про поточні умови розвитку посівів, ранні попередження про можливу продовольчу кризу на рівні окремих країн або на регіональному рівні.