друкувати


Стало відомо, чому іноземний інвестор припинив проект у порту Южний

19 січня 2018, 15:22

Виробник масложирової продукції «Дельта Вілмар» призупинила інвестиційний план з будівництва заводу вартістю $150 млн у порту Южний через дії псевдоблагодійної організації, яка вимагала у компанії гроші. Про це заявив голова ради директорів «Дельта Вілмар» Дхруба Чаран Панда, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що за 2017 рік «Южний» перевантажив майже 8 млн т зерна.

Топ-менеджер поінформував, що після оприлюднення планів «Дельта Вілмар» по будівництву заводу в порту, компанія отримала лист від благодійної організації з пропозицією за плату «сприяти у вирішенні питань з неправомірними діями правоохоронних органів», проте залишила цей лист без відповіді.

«На наш подив, через місяць ми отримали інформацію, що ця організація звернулася до прем'єр-міністра з вимогою припинити будівництво заводу в порту Южний, яке ми планували», — заявив голова ради директорів.

І додав, що потім, із періодичністю кілька листів на місяць, ця організація почала скаржитися на «Дельта Вілмар» президенту, органам ДФС, митній службі, іншим структурам. Постійно приходили інспектори з перевірками.

Пізніше, за словами Дхруба Чаран Панди, благодійна організація «пішла ще далі і направила свої скарги до Митного і Податкового комітетів Індонезії, в комісію з цінних паперів США, на фондову біржу Сінгапуру, де зареєстрована наша материнська структура».

5 січня компанія отримала інформацію від своєї материнської структури Wilmar International про поданий благодійною організацією позов до Вищого суду Джакарти зі звинуваченнями в контрабанді та відмиванні грошей.

Це викликає стурбованість наших акціонерів, і навіть попри меморандум, який ми підписали з держадміністрацією Одеської області, ми припиняємо всі подальші дії щодо реалізації нашої інвестиційної програми до розгляду цього питання по суті», — сказав він.

Нагадаємо, що «Дельта Вілмар СНД» має намір розширити своє виробництво і побудувати новий маслоекстраційний завод загальною потужністю переробки понад 600 тис тонн на рік, а також причал з перевалки олії і шроту пропускною спроможністю до 3 млн тонн на рік.

За підсумками інвестпроекту, компанія планувала створити близько 200 нових робочих місць і давати близько 500 млн гривень надходжень до бюджету щорічно.