друкувати


Садівникам відшкодовуватимуть 80% вартості посадкового матеріалу

19 січня 2018, 11:34

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, у 2018 році Кабінет Міністрів підтримає садівництво та ягідництво у вигляді компенсації 80 % вартості посадкового матеріалу. Про це повідомляє прес-служба міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що уряд та Мінагро вирішили, як «розпиляти» 6,3 млрд грн для АПК.

Компенсація вартості посадкового матеріалу допоможе збільшити площі під фруктами та ягодами, впевнені в уряді.

«Всі ті, хто сьогодні має бажання створювати сади, повинні почути, що уряд підтримує садівництво та ягідництво в Україні. Ми будемо через абсолютно прозорі й публічні механізми компенсувати вартість саджанців досить серйозно, до 80 % вартості посадкового матеріалу», — повідомив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр висловив надію, що вже в лютому уряд узгодить порядки розподілу коштів за програмами підтримки в агросекторі.

У 2017 році Уряд виділив додаткових 224 млн гривень на держпідтримку садівництва, що дозволило  повністю розрахуватися з кредиторською заборгованістю за цією програмою. На 2018 рік передбачено 300 млн гривень, які будуть спрямовані на компенсацію за придбання садивного матеріалу, матеріалів для будівництва шпалери та для будівництва систем краплинного зрошення. Загалом, ми прагнемо забезпечити комплексну підтримку галузі, що дозволить  вийти на нові показники ефективності та реалізувати потенціал сектору», — додав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.