друкувати


Названо очільника земельної мафії

18 січня 2018, 13:28

Нинішній перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України (Максим Мартинюк. — Авт.) є очільником земельної мафії. Таку думку висловив керівник програми практичної політики, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай у ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в Черкаській області аграрії вимагають відставки голів обласного і районного Держгеокадастру.

За словами Солонтая, ситуація з передачею земель за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам виглядає досить дивно.

«Якщо протистояння між Кабміном і Верховною Радою ще пояснюється тим, що уряд не хоче віддавати ініціативу реформування земельних відносин, то ідея подання законопроекту від Президента в умовах того, що свій законопроект вже подавав Кабінет Міністрів, може виглядати як «перетягуванням ковдри», так і варіантом свідомого блокування розгляду законопроектів», — вважає експерт.

На його думку, це все відбувається тому, що нинішній перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України (Максим Мартинюк, — Авт.) і є очільником земельної мафії.

Коли на зустрічі розпинали виконавця (прем’єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха. — Авт.), який працює на керівника, це виглядало смішно. Адже нинішній очільник земельного відомства — близька людина до Гройсмана, яка повністю все контролює», — пояснює Олександр Солонтай