друкувати


Віталій Хомутиннік розповів про структуру компанії, яка контролює агроактиви його інвестфонду

17 січня 2018, 12:27

Народний депутат «Відродження Віталій Хомутиннік розповів про аграрні активи, якими володіє підконтрольний йому інвестиційний фонд Cascade Investment Fund. Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

За словами нардепа, аграрні активи фонду зосереджені у компанії «Каскад-Агро».

«Я до агробізнесу маю стосунок уже, напевно, років 15. Перші аграрні підприємства ми скуповували ще (якщо не помиляюся) у 2003-му, 2005 році. В нашому інвестфонді є компанія «Каскад-Агро» (опікується аграрними активами фонду. — Авт.)… Я бачу, що агросектор — один із тих, які розвиваються і мають перспективу на найближчі роки. Тому, звісно, для будь-якого інвестора є сенс інвестувати в агросектор чи переробку», — пояснює  він.

Елеватори, обробіток землі, переробка, хлібопекарська галузі — ключові напрямки діяльності у «Каскад-Агро». Хомутиннік додав, що наразі «Каскад-Агро» контролює близько 300 тис. т елеваторних потужностей, а земельний банк компані становить 50 тис. га.

На цьому (на 50 тис. га, — Авт.) зупинимося. Не планують його збільшувати, поки не буде стабільної ситуації в державі та розуміння, що буде з ринком землі, з усіма правилами, оподаткуванням і так далі», — озвучив він плани з нарощування зембанку. А от у елеваторному напрямку, за його словами, у фонді «ще щось докуповують».

Серед найсмачніших аграрних активів його інвестфонду — акції агрохолдингу «Кернел». Нардеп заперчує, що лобіює  інтереси холдингу в Раді. 

«Я — не лобіст «Кернела» у парламенті. Ні, навіщо це мені? «Кернелу» лобізм узагалі сьогодні не потрібен. Це ринкова прибуткова компанія…», — пояснив він.

Окрім цього, за словами Хомутинніка, він має і хлібний бізнес.

«З (кіровоградським бізнесменом Олександром, — Авт.) Табаловим у мене окремий бізнес — хлібопереробний. Інвестиційний фонд є акціонером певних хлібопереробних підприємств. Це окрема тема», — пояснив він.

Щодо походження коштів на закупівлю  всіх активів у фонду,  Віталій Хомутиннік додав, що «з Росії — zero! Кошти у фонді з Європи, України». На питання, чи означає його захід в АПК спробою відмити гроші, нардеп відповів, що це не так і він працює в агросекторі з 25 років.