друкувати


В курятині знайшли шкідливі для людини патогени

18 січня 2018, 10:23

Агентство зі стандартів якості Великобританії повідомило про підвищений рівень вмісту патогенів кампілобактерій у курятині. Про це повідомляє The Guardian.

Нагадаємо, що українські птахівники не використовують фіпроніл.

Згідно з державними дослідженнями, рівень патогенів у фермерській курятині в Великобританії значно зріс за останні 10 років.

У держагентстві заявили, що кампілобактерії стають все більш стійкими до антибіотиків і були знайдені в ході лабораторних досліджень курячих тушок, котрі поставляються ритейлерами в супермаркети по всій країні.

Результати були проведені експертами, щоб показати, що використання антибіотиків для лікування сільськогосподарських тварин призводить до поширення резистентних бактерій. Це, у свою чергу, може мати серйозні наслідки для здоров'я людини, оскільки один з основних способів передачі багатьох штамів стійких бактерій відбувається через контакт із тваринами. За словами експертів, будь-які упущення в обробці м'яса можуть призвести до серйозних інфекцій.

Довідково: кампілобактерії є найбільш поширеною формою харчового отруєння в Великобританії, викликаючи важку діарею і блювоту. Щороку вірус заражає близько 280 тис. чоловік. Щорічна кількість смертей від патогену складає близько 100 осіб, а економічні збитки оцінюються в 900 млн фунтів.