друкувати


Запропоновано шляхи відродження українського села

16 січня 2018, 17:25

Для того, щоб у державний бюджет почали «гроші текти рікою», потрібна лише політична воля, а не популістські заяви. Таку думку висловив радник міністра МВС Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що мораторій не має впливу на продаж землі без закону про обіг земель.

Апостол зазначає, що, оскільки закону про ринок немає і не скоро буде, то покупцем стане латифундист-олігарх, рейдер чи іноземець під прикриттям у вишиванці. Вони, акумулюючи землі, володітимуть найбільшими ресурсами в країні. У принципі, це відбувається вже декілька років по всій країні.

«Тому, на моє переконання, продаж відбудеться в тіні за відомими схемами: заповіт — міна — кредитні зобов’язання — довгострокова оренда. Податків ніхто нікому не платитиме», — вважає радник міністра.

На його думку існує кілька шляхів відродження села та економіки держави в цілому.

Гарантую: повернуться із заробітків декілька мільйонів наших молодих заробітчан, із новою філософією і ставленням до бізнесу, а також люди зі стартовими оборотними коштами. Ми можемо з країни сировинного експорту перетворитися на країну експорту продукції з додатковою вартістю. І ми це зробимо!», — підсумовує Михайло Апостол.