друкувати


В Україні створять робочі групи по боротьбі з рейдерством

16 січня 2018, 16:29

В Україні будуть створені міжвідомчі робочі групи по боротьбі з рейдерством, які стануть альтернативною заміною антирейдерським штабам. Про це повідомила заступник міністра з питань державної реєстрації Олена Сукманова в ексклюзивному коментарі кореспонденту AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в Україні з’явиться охоронне агентство для захисту від рейдерів.

За інформацією Сукманової, аграрні антирейдерські штаби закінчили роботу 15 листопада 2017 року, але в Міністерстві юстиції бачать, що в багатьох областях є потреба в продовженні цієї роботи.

«Тому міжвідомча робоча група під головуванням Кубіва (Степан Кубів, міністр економічного розвитку та торгівлі. — Ред.) запропонувала створити регіональний формат роботи цієї робочої групи. Вже є доручення. Де-факто, вона працюватиме в такому ж режимі та складі, як і антирейдерські робочі штаби», — анонсувала заступник міністра.

За її словами, такі міжвідомчі групи буть функціонувати на базі облдержадміністрацій із залученням правоохоронних органів та Держгеокадастру. Географічно планується їхня робота по всій Україні.  

Групи стосуватимуться не лише агросектору, а й інших сфер підприємництва. Також, у рамках проекту «Я маю право» буде проводитися просвітницька робота для власників паїв, власників господарств. Це буде спільна з аграрними асоціаціями робота. Тому наші двері відкриті й асоціації можуть долучитися», — розповіла Сукманова.

Та додала, що перелік заходів буде на сайті Міністерства юстиції.

Крім того, будемо дивитися, як просувається прийняття антирейдерського закону. Він зареєстрований та внесений Президентом, але не набрав голосів для першого читання. Якщо він не буде просуватися, то, можливо, виділимо потрібні речі в окремий законопроект», — підсумувала Олена Сукманова, коментуючи плани протистояння рейдерству на 2018 рік.