друкувати


В Черкаській області аграрії вимагають відставки голів обласного і районного Держгеокадастру

16 січня 2018, 13:21

Завтра українські аграрії проведуть акцію протесту під управлінням агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба ВАР.

У ході акції вимагатимуть відставки начальника Головного управління Держгеокадастру Черкаської області Ольги Залоги і голови районного Держгеокадастру в Маньківському районі Черкаської області – Віктора Гончара.

Причиною для проведення акції стали свавілля і корупційні дії відомства, в результаті яких почастішали випадки незаконної передачі земель в оренду з порушенням інтересів орендарів земельних ділянок.

Ми хочемо цією акцією показати, що ми не збираємось зупинятись. Ми закликаємо усю Україну не просто домовлятись з окремими чиновниками Держгеокадастру, а показати, що ми маємо єдність і намір дати право будь-якому фермеру, будь-якій юридичній особі приймати участь в аукціонах і на законних підставах користуватись тими земельними ділянками, які будуть виставлятись на аукціон», – відмітив учасник запланованої акції протесту, член Всеукраїнської Аграрної Ради та Асоціації виробників молока, керівник ТОВ «Дзензелівське» Микола Северин.

За його словами, завтра о 10-ій годині ранку під стінами аграрного управління Черкаської ОДА за підтримки окремих депутатів обласної ради зберуться сільгоспвиробники з усієї області. Окрім відсторонення вказаних осіб вони вимагатимуть повторного проведення аукціону щодо передачі в оренду земельної ділянки в Маньківському районі, результати якого були сфабриковані.

Нагадаємо, 11 січня в Маньківському районі Черкаської області був проведений аукціон щодо передачі в оренду земельної ділянки, яку раніше орендував і оброблював фермер Григорій Білецький, керівник господарства «Білецького». Через незаконні дії корумпованих чиновників Держгеокадастру Білецький не був допущений до аукціону. Підставою послужив нібито неповний пакет поданих документів на участь у торгах, з якого зникли відповідні файли. На законну вимогу обурених аграріїв провести повторні торги керівництво районного Держгеокадастру відмовило та не надало вичерпних пояснень. Тому сільгоспвиробники мають намір подати скарги на свавілля та корумпованість державної установи до президента України, Національного антикорупційного бюро, Національної поліції та Генеральної прокуратури.