друкувати


Нове законодавство спростить реєстрацію сімейних фермерських господарств — Павленко

1 квітня 2016, 13:24

Прийнятий Верховною Радою Закон №1599 надасть нового імпульсу для розвитку приватної ініціативи на селі. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

 «Закон стосується умов забезпечення спрощеного порядку трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства. Це, безсумнівно, спростить умови започаткування власного аграрного бізнесу та надасть нового імпульсу для розвитку приватної ініціативи на селі», — зазначив він.

За його словами, реалізація законопроекту дозволить легалізувати та вивести в правове поле діяльність особистих селянських господарств та залучити їх  до організованого аграрного ринку. Це, в свою чергу, впливатиме і на цінову політику та надасть нових можливостей для отримання підтримки, у тому числі з боку іноземних донорів.

«Крім того, внесеними змінами до законів України «Про фермерське господарство» та «Про особисте селянське господарство» надається потужний поштовх для розвитку кооперативного руху на селі, як ключового фактору формування достойного рівня життя на селі»,— підкреслив міністр.

Він наголосив, що сімейні ферми можуть зайняти достойну позицію як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

«Відтак, сьогодні зроблено черговий крок для підвищення конкурентоспроможності наших селянських господарств, їх зміцнення та подальшого розвитку», — підсумував Олексій Павленко.