друкувати


ЄБРР виділить € 10 млн на підтримку експортерів і імпортерів України — прес-служба

1 квітня 2016, 09:53

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшив підтримку українських експортерів і імпортерів наданням від банку «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» фінансування в розмірі до € 10 млн в рамках своєї Програми сприяння торгівлі (ПСТ). Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

Метою цієї програми є розвиток зовнішньої торгівлі в країнах операцій ЄБРР, зокрема в Україні. В рамках програми ЄБРР надає гарантії банкам, які будуть супроводжувати міжнародні торговельні транзакції в країнах операцій, і бере на себе пов'язані з цими транзакціями політичні і комерційні ризики.

«З початку реалізації ПСТ в 1999 році в Україні було підтримано понад 1,9 тис. Торгових транзакцій на загальну суму понад € 2 млрд. В обслуговуванні торгових транзакцій за цією програмою вже взяли участь 15 українських банків. Ці транзакції включали в себе різні експортно-імпортні операції між Україною та ЄС і навіть такими віддаленими країнами, як Аргентина, Нова Зеландія і В'єтнам», — йдеться в повідомленні.

Також ПСТ ЄБРР не тільки стимулює регіональний бізнес, а й створює унікальну платформу для обміну досвідом між професіоналами на цьому ринку. Програма електронного навчання в сфері торгового фінансування, яку реалізує банк, вже значно вплинула на український банківський сектор - понад 350 українських банкірів отримали стипендії і пройшли навчання торгового фінансування.