друкувати


Держпродспоживслужба планує впровадження IT-систем

10 січня 2018, 15:59

Під керівництвом голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи відбулося чергове засідання робочої групи із впровадження програмних комплексів зі створення єдиного інформаційного простору Держпродспоживслужби: інформаційної системи з проведення протиепізоотичних заходів, інформаційної системи передачі та збереження лабораторних результатів, інформаційної системи підтримки проведення інспекційних заходів та ведення реєстрів, а також системи дистанційного навчання спеціалістів Держпродспоживслужби. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Члени робочої групи обговорили низку технічних питань щодо впровадження зазначених IT-систем в роботу Держпродспоживслужби як на рівні центрального апарату, та і на рівні її територіальних органів.

Учасники засідання проаналізували стан виконання завдань, направлених на повноцінне функціонування проекту, та подальші кроки для завершення робіт і запуску систем.

Впровадження зазначених програмних комплексів здійснюється за кошти міжнародної технічної допомоги у рамках проекту «Постачання IT та лабораторного обладнання, програмного забезпечення та допоміжного обладнання для державної ветеринарної та фітосанітарної служби України».

Відповідно до наказу Держпродспоживслужби №1234 від 28 грудня 2017 року над впровадженням IT-систем працює робоча група під керівництвом директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль. До її складу також увійшли представники Держпродспоживслужби, проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності продуктів в Україні», компаній розробників, голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі.