друкувати


Схвалено Всеохоплюючу стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів — уряд

1 квітня 2016, 08:07

Кабінет Міністрів України на засіданні 24 лютого 2016 року прийняв розпорядження «Про схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони».

Всеохоплюючу стратегію розроблено за підтримки експертів проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» на виконання Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2014-2017 роки. Крім того, у рамках підготовки зазначеного документу за ініціативи Держветфітослужби України було проведено оглядову місію ТАІЕХ щодо оцінки законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і благополуччя тварин, під час якої Стратегія опрацьовувалася спеціалістами Держветфітослужби, МОЗ, Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату ККМУ та експертами ЄС.

Схвалений Урядом документ визначає графік систематичної нормативно-правової адаптації вітчизняного законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів до законодавства Євросоюзу.

Також передбачено, що у трьохмісячний термін після набрання чинності Угоди про асоціацію імплементації Глави IV (санітарні та фітосанітарні заходи) Україна повинна надати Всеохоплюючу стратегію на розгляд двостороннього органу між Україною та Європейським Союзом. Після цього Кабінету Міністрів будуть внесені пропозиції до плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2014—2017 роки щодо її реалізації.