друкувати


Місцеві бюджети отримають від аграріїв 100% єдиного податку

9 січня 2018, 18:23

Місцеві бюджети отримають 100% єдиного податку, котрий сплачується сільгоспвиробниками у 2018 році, а також 5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, газу та газового конденсату. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Є деякі новації щодо доходів місцевих бюджетів. Вони отримають 5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, газу та газового конденсату. Зарахування рентної плати здійснюватиметься у таких розмірах: 3% — до бюджетів міст обласного значення, ОТГ, 2% — до обласних бюджетів, 2% — до районного бюджету, 1% — до сільських, селищних, міських (міст районного значення) бюджетів. Також із цього року до місцевих бюджетів зараховуватимуть 100% єдиного податку, який сплачується платниками четвертої групи — сільгоспвиробниками, торік зараховували 86%», — зазначив міністр.

Він наголосив, що держава й надалі фінансуватиме проекти інвестиційного та регіонального розвитку. Відповідні кошти передбачено держбюджетом. Зокрема, 6 млрд грн — за рахунок ДФРР, 5 млрд — субвенція на соціально-економічний розвиток територій, 1,9 млрд — субвенція на формування інфраструктури ОТГ, 5 млрд грн — субвенція на розвиток медицини у сільській місцевості.