друкувати


МХП не розширюватиме банк до зняття мораторію на землю

5 січня 2018, 18:23

Власник і голова ради директорів групи компаній «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк заявив, що земельний мораторій заважає розвитку бізнесу. Про це він розповів агенції Bloomberg.

Нагадаємо, що агрохолдинг планує наростити виробництво альтернативної енергії до 55,5 МВт.

Власник компанії пояснив, що поки ціни на зерно будуть залишатися низькими і земельний мораторій діятиме, навряд чи компанія буде розширювати сільськогосподарські операції.

«Із поточним рівнем цін на зерно, вартістю земельної оренди та головним болем, пов'язаним із продовженням договорів оренди, стало дуже дорого розширювати площі, які ми обробляємо», — розповів він.

Довідково: «Миронівський хлібопродукт» — українське ПАТ, одна з провідних агропромислових компаній України. Заснована в 1998. Основна діяльність: розведення птиці, виробництво та продаж м'ясної продукції, а саме — курятини (ТМ «Наша Ряба»), яловичини (ТМ «Сертифікований Ангус») та гуски (ТМ «Фуа Гра»), м'ясних напівфабрикатів (ТМ «Легко!») та ковбасних виробів (ТМ «Бащинський», ТМ «Дружба Народів», ТМ «Європродукт». 63% компанії належить Юрію Косюкові.

З 2015-го — МХП — провідна аграрна компанія України, яка охоплює близько 50 % ринку промислового виробництва м'яса птиці. На експорт виробляються ТМ «Qualiko», «Ukrainian chicken», «Assilah», «Sultanah», «Chateau Galicia». Упізнаваність торгівельних марок серед споживачів складає 97%. Продукція МХП експортується до понад 70 країн світу. В планах — купівля 5 заводів у Європі та розширення ринків в Африці, Азії, Близькому Сході та Китаї.