друкувати


В Україні почав працювати найбільший портовий оператор світу

6 січня 2018, 10:29

У січні 2018 року компанія P&O Maritime, яка на 100% належить найбільшому світовому портовому оператору DP World Group, почала працювати в Україні. Про це йдеться у повідомленні компанія SD Capital, яка виступила співінвестором.

Як зазначається, P&O Maritime надаватиме буксирні послуги в порту «Південний». Сума угоди не розголошується.

«P&O Maritime придбала контроль над українською буксирною компанією LB Shipping. Спів-інвестором угоди виступила інвестиційна компанія SD Capital (належить Андрію Ставніцеру і Філіпу Грушко)», — йдеться у повідомленні.

Договір про придбання контролю й управління був підписаний партнером SD Capital Андрієм Ставніцером і генеральним директором DP World Group Султаном Ахмедом бін Сулайємом у листопаді 2017 року, після візиту Президента Петра Порошенка в штаб-квартиру DP World Group в ОЕА.

За словами Ставніцера, покупка бізнесу в Україні таким гігантом, як P&O Maritime, це найбільша exit-угода в країні за останні кілька років.

Це дуже добрий початок року для всього інвестиційного ринку України й ринку private-equity особливо", — заявив партнер SD Capital.

Довідково: P&O Maritime — глобальний оператор портових послуг, створений у Великобританії в 1834 році.

Компанія надає різні портові послуги в усьому світі, має у своєму розпорядженні власний флот з буксирів, швартових суден, науково-дослідних суден, пасажирських і круїзних лайнерів. У 2006 році P&O Maritime була придбана DP World Group.

DP World Group — один із найбільших портових операторів світу. Штаб-квартира компанії розташована в ОАЕ, в порту Джебел-Алі (Дубай). Компанія оперує 78 морськими і наземними терміналами в 40 країнах світу, а також управляє 50 суміжними бізнесами.

Інвестиційну компанію SD Capital створено в 2016 році Андрієм Ставніцером, співвласником і генеральним директором найбільшого українського порту ТІС, і Філіпом Грушком, директором ТИС із розвитку бізнесу.