друкувати


В Україні запрацював новий біогазовий комплекс

3 січня 2018, 14:18

У селі Мостове Миколаївської області запустили в роботу новий біогазовий комплекс. Про це повідомляє inshe.tv.

Нагадаємо, що за 2017 рік в Україні були добудовані й почали виробляти біогаз відразу 4 біогазових комплекси, із загальною встановленою потужністю 7,33 МВт.

Новий біогазовий комплекс збудовано компанією «Бітек Біогаз» для тваринницького підприємства «Спрате Україна».

Заявлена потужність заводу 400 кВт. Сировиною для генерації енергії буде коров’ячий гній у кількості 30 т/добу та силосна кукурудза — 10 т/добу.

Унікальність об’єкта полягає в наявності в сировині підстилки із соломи, для подрібнення якої використовується спеціальна запатентована технологія компанії «Бітек Біогаз».

Електроенергія з комплексу подаватиметься в загальну електромережу по «зеленому» тарифу. Теплова енергія буде використовуватися для сушки твердої фракції органічних добрив (5900 т/рік) перед внесенням на власні поля компанії.

Довідково: У 2018 році запрацюють нові біогазові комплекси підприємств «Україна-2001», ТД «Вімексім», «Галс-Агро» загальною потужністю близько 18 МВт.

З різних причин у 2017 р. не працювали біогазові комплекси тваринницьких підприємств «Агро-Овен», «Еліти» і «Деміс Агро». Швидше за все, у 2018 році продовжиться будівництво нових комплексів підприємств «Даноша», МХП, «Галс-Агро» і «Агроспецсервіс», загальною потужністю 17,5 МВт, і почнеться будівництво кількох нових.