друкувати


Прогнозується зростання світового ринку м'яса птиці

2 січня 2018, 11:23

Згідно з нещодавніми попередніми даними від Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), птиця збереже місце лідера світового ринку м'яса в цьому році, але сектор свинарства буде скорочувати розрив. Про це йдеться в аналітичній доповіді ФАО.

Нагадаємо, що країни-члени ЄС вирішили заборонити формальдегід у кормах для домашньої птиці.

За прогнозами ФАО, виробництво м’яса птиці в світі збільшилось на 0,9% чи на 1 млн т за 2017 рік і сягло 118,2 млн т. Це можна порівняти з ростом на 1% у виробництві свиней — з 115,8 млн т до 117 млн т.

ФАО також повідомляє, що споживання м'яса великої рогатої худоби показало максимальне розширення і, очікується, за підсумками року покаже зростання на 1,7% з 68,3 млн т — до 69,5 млн т. Споживання баранини продовжує залишатися стабільним, на рівні 14,5 млн т.

Проте, з точки зору торгівлі, найбільший прибуток отримали постачальники птиці та яловичини — зростання склало 2% і 2,2% до 13,1 м і 9,1 млн т.

Велика частина розширення світового виробництва м'яса була відзначена в США, Бразилії, Російській Федерації, Мексиці та Індії, а також в Аргентині, Туреччині й Таїланді. Проте, Китай, попри зростання ринку овець, свиней і великої рогатої худоби, в цьому році побачить стабільні рівні виробництва через тривалий вплив пташиного грипу.