друкувати


«Укрзалізниця» будуватиме колію в порти

2 січня 2018, 13:23

Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит у розмірі 150 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська — Миколаїв — Колосівка. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Нагадаємо, що зерновики просять АМКУ перевірити «Укрзалізницю».

Загальна вартість проекту орієнтовно становить 300 млн євро. Фінансування планується здійснити за рахунок залучених кредитних коштів ЄБРР під держгарантії в обсязі — 150 млн євро. Завдяки проекту буде створено близько 300 робочих місць.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, реалізація проекту дозволить підвищити пропускну здатність залізничного напрямку Долинська — Миколаїв — Колосівка, що пролягає по території Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей.

У свою чергу, це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів в напрямку миколаївських портів, а також підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20—25%, що дозволить скоротити термін доставки вантажів, а також — істотно зменшити експлуатаційні витрати, пов'язані з поліпшенням організації руху поїздів.

Крім цього, це дозволить уникнути значної кількості гальмувань і розгонів поїздів (при виконанні обгонів і схрещувань), отримати значну економію дизельного палива й поліпшити екологічну ситуацію в регіоні за рахунок виключення шкідливих викидів (продуктів згоряння дизпалива) в атмосферу загальною кількістю 11 тис. т на рік.

За нашими підрахунками, завдяки електрифікації витрати УЗ на транспортування зменшуються всемеро у порівнянні з дизельною тягою», — написав Володимир Омелян у Facebook.