друкувати


2018 має стати роком земельної децентралізації

30 грудня 2017, 08:24

2018 рік має стати роком земельної децентралізації в Україні. Про це повідомив народний депутат від партії «Відродження» Олег Кулініч на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що AgroPolit.com проаналізував, які земельні питання вирішувалися цього року.

За словами Кулініча, рік тому під час парламентських слухань їхні учасники зі всієї України виступили за прийняття законопроекту №4355, який передає державні землі за межами населених пунктів територіальним громадам. Проте його не прийнято й до сьогодні.

«Тим часом, за цей рік з’явилося ще п’ять законопроектів з цього ж питання, останній з яких був поданий Президентом», — нагадав він.

І додав, що спочатку відмовились від ідеї передачі земель тим громадам, які не об’єднались, потім — завели парламент у дискусію стосовно того, хто саме має здійснювати державний контроль за використанням та охороною земель, а також кому належатимуть повноваження з розпорядження землями на територіях тих громад, які не об’єдналися. І ця дискусія може затягнутись іще надовго…

Все це не дає приводів для оптимізму. Але я, все ж таки, вірю, що саме 2018 рік стане роком земельної децентралізації в Україні. По-моєму, інших варіантів, враховуючи кількість втраченого часу, вже не залишається. Тож будемо чекати поновлення роботи парламенту і винесення цього питання на голосування», — підсумував Олег Кулініч.