друкувати


Аграрний експорт України за 11 місяців 2017 року сягнув $ 16,4 млрд

29 грудня 2017, 10:44

За січень-листопад поточного року експорт нашої продукції збільшився на $ 2,7 млрд, або на 19%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становив $ 16,4 млрд. Про це повідомляє заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Так, зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за цей період досяг $ 20,5 млрд, з яких імпорт становив $ 4,1 млрд.

«За одинадцять місяців 2017 року, експорт нашої аграрної та харчової продукції склав $ 16,4 млрд, а це вже майже на $ 1 млрд більше показника за повний минулий рік. Хотіла б ще раз наголосити на тому, що окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших», ‒ зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції.

За її словами, вартість експорту продукції рослинництва зросла більш ніж на 18% та склала $ 15,2 млрд. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті – на 40,4% та склало $ 332,3 млн.

Заступник міністра зазначила, що географічна структура експорту української аграрної та харчової продукції залишається незмінною:

Ми експортуємо в основному до Країн Азії, з часткою 43%, а це майже $ 7,04 млрд. Лише Індія імпортувала нашої продукції за цій період більш ніж на $ 1,8 млрд. Частка країн Європи склала 31,8% або $ 5,2 млрд та Африканські країни – 14,5% або $ 2,4 млрд».

Трофімцева розповіла, що найбільше Україна імпортувала наступні товари: рибу, ракоподібні та молюски, плоди, горіхи, тютюн та вироби з нього, какао боби, шоколад, олію, каву, чай, прянощі та зернові злаки.