друкувати


Мартинюку пропонують план боротьби з АЧС

28 грудня 2017, 15:31

Асоціація тваринників України направила листа на ім’я першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з проханням підтримати і погодити в максимально короткі строки проект наказу Мінагрополітики «Про впровадження компартменталізації». Про це йдеться в листі Асоціації, який є в розпорядженні AgroPolit.com.

Нагадаємо, що тваринники хочуть публічного обговорення, щодо зупинення реєстрації податкових накладних в ЄРПН.

В Асоціації наголошують, що зазначений акт є надзвичайно суспільно важливим, враховуючи напружену епізоотичну ситуацію на території України щодо африканської чуми свиней та системний ріст кількості випадків захворювання на АЧС.

Проект наказу спрямований на запровадження відповідно до міжнародних вимог компартменталізації, що дозволить, у випадку отримання/підтвердження оператором ринку відповідного статусу компартменту щодо АЧС, зберегти поголів’я тварин від знищення при виникненні випадків АЧС у безпосередній близькості з компартментом», ‒ йдеться в листі Асоціації тваринників України.

Довідково: Компартментами називають всі підприємства в карантинній зоні АЧС. Якщо хоч на одному з підприємств, наприклад, 3-го компартменту в даному суб'єкті АЧС, то блокуються карантином всі підприємства 1, 2 і 3 рівня на даній території.

Впровадження компартменталізації допоможе виокремлювати підприємства, які знаходяться в зоні АЧС, проте пройшли ретельну перевірку. Тобто, після результату дуже делікатних перевірок є шанс отримати статус, який дасть можливість збувати продукцію, а підприємство не ізолюють, якщо АЧС зафіксовано у сусідів.