друкувати


Наразі потрібно просувати бренд України, як країни

29 грудня 2017, 08:27

Для того щоб допомагати українським виробникам, потрібно запустити державну систему підтримки українського експортера, яка складатиметься з кількох елементів. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська в інтерв'ю «Європейській правді».

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України схвалив Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі 2017 — 2021.

За словами Микольської, наразі перед Міністерством економічного розвитку стоїть завдання виводити на ринок ЄС все більше компаній, які продаватимуть товари під власними брендами.

«Насамперед, для цього повинна працювати не лише реклама «Купуй українське», це лише частина великого пазлу.Перший елемент – це, звичайно, фінансова підтримка. Йдеться про експортно-кредитне агентство. Другий обов’язковий елемент цієї системи – це інституція з підтримки та просування експорту. І третій елемент, про який ми не повинні забувати – це підсилення роботи наших закордонних дипломатичних установ в їхній спроможності, в представленні інтересів у економічній площині», ‒ пояснила торговий представник.

І додала, що лише за наявності усіх цих трьох елементів може спрацювати бренд «Made in Ukraine».

Тому зарано рекламувати «Зроблено в Україні», коли у нас ще дуже мало компаній, здатних фінансово забезпечити виконання контрактів на експорт до ЄС. Зараз потрібне просування бренду України як такої. Не лише українського товару, а просування країни, фактично – у вигляді протидії російській пропаганді. Я дуже рада, що зараз при Міністерстві інформаційної політики створена робоча група, і я є її членом, яка, власне, й займається розробкою «парасолькового» бренду для України, під яким вже пізніше будуть розроблятися секторальні бренди та бренд «Made in Ukraine», ‒ підсумувала Наталія Микольська.